Flykten från krypto fortsätter och över 200 miljarder dollar (mer än 2 000 miljarder kronor) har rekordsnabbt raderats från kryptomarknaden. Bitcoin föll under 26 000 dollar på torsdagen. 

ANNONS

Försäljningen av krypto fortsatte på torsdagen där bitcoin rasade till under 26 000 dollar, det största fallet på 16 månader, skriver CNBC.

Det är ett tapp på nästan 9 procent och andra gången denna vecka som valutan hamnar i intervallet på 29 000 dollar. Nu är risken stor att bitcoin faller ännu mer, som Dagens PS berättat om.

Flykten från krypto fortsätter

Det var bara en del av det ras som gjort att 200 miljarder dollar (2 020 miljarder kronor) försvunnit från marknaden – på bara en dag.

Det går även dåligt för ether, den näst största kryptovalutan, som sjönk till så lågt som 1 704 dollar per mynt och det är första gången på nästan ett år som krypton faller under 2 000 dollar-strecket.

Skrämmer iväg investerare

Det verkar som att allt fler investerare flyr krypto sedan de ekonomiska utsikterna genom högre inflation och räntor målar upp en dyster bild.

ANNONS
ANNONS

Den bilden verkar inte bli bättre framöver sedan USA:s inflationsdata på onsdagen visade att priserna på varor och tjänster hoppade med 8,3 % i april, högre än väntat och nära den högsta nivån på 40 år.

Läs även: Kollaps på NFT-marknaden – 92 procents ras [Dagens PS]