Nu finns en superyacht till salu – för kryptovalutor som bitcoin eller dogecoin samt NFT:er. Det ska enligt ägaren vara första gången det går att köpa en superyacht för digital konst.

ANNONS

Superyachten Vianne levererades av det italienska varvet Benetti och sjösattes 1995, enligt mäklaren Burgess Yachts. Hon är 52 meter lång (170,6 fot).

Vianne har ett stålskrov med aluminiumöverbyggnad. Den är utrustad med en helikopterplatta samt en bubbelpool på skydeck och har plats för 12 gäster. Under 2021 har hon renoverats och moderniserats och fått nya möbler och interiör. Renoveringen ska ha kostat två miljoner euro.

Dubbla Deutz-dieselmotorer med 3000 hästkrafter ger henne en toppfart på 21 knop. Hon kommer också med två mindre tender-båtar.

Priset är satt till 8,9 miljoner euro, motsvarande 91 miljoner svenska kronor.

Vianne Vianne

Vianne
(Foto: Burgess Yachts)

Ägaren till denna superyacht säger sig acceptera alla större kryptovalutor som bitcoin, ether, dogecoin, solana, binance coin eller fantom som betalningsmedel. Det går också bra med NFT:er av toppklass, som de populära Cryptopunks eller Bored Ape Yacht Club, som Dagens PS tidigare rapporterat om.

NFT står för non-fungible-tokens, och är blockchainbaserade tokens av samlarföremål eller konstverk som tillåter användare att äga digitala tillgångar som till exempel konst, digitala sneakers eller videoklipp.

Dock ska en deposition på tio procent först betalas i en fiatvaluta, alltså sådant som kronor eller dollar.

ANNONS
ANNONS

Det är enligt sajten Bezinga säger ägaren att det är första gången som en superyacht går att köpa för NFT:er.

Läs även: Jeff Bezos superyacht för 5 miljarder blir störst i världen [Dagens PS]

Läs även: Expert: Snart spricker bubblan med NFT [Dagens PS]