I turbulensen kring flera kryptobörser gäller det att agera – så här skyddar du dina kryptovalutor. Det här har du inte råd att missa!

ANNONS

Du kan minimera risken att dras med i kryptobörserna obarmhärtiga ras genom att undvika att ha dina kryptovalutor på en kryptobörs.

Du har då sina kryptotillgångar i ”kylförvaring”, skriver CNBC som står bakom tipsen om hur du bäst skyddar dina kryptovalutor i det som en del nu beskriver som en bubbla som har spruckit.

Det dåliga med den här strategin är att dina kryptotillgångar blir mindre likvida och det blir svårare att bedriva handel på marknaden.

Det krävs nämligen ett antal steg av säkerhetsskäl för att kunna göra affärer med kryptovalutor som hamnat i kylskåpet.

Kylskåpet i sammanhanget är alltså din digitala plånbok, som nu bara finns off-line och inte längre på internet.

ANNONS
ANNONS

Hackare göre sig icke besvär

Fördelen är, skriver CNBC, att risken för att dina kryptovalutor blir föremål för hackerattacker minskar.

Den amerikanska nyhetskanalen tar FTX-kollapsen som skräckexempel på varför risken är så stor att ha kvar sina kryptovalutor på marknaden.

Kunderna kan få uppleva att deras pengar i form av kryptovalutor flyttas någon annanstans och försvinner, samtidigt som de ansvariga aktörerna vägrar eller är oförmögna att överföra kundernas medel till kunderna – trots att det är deras pengar som kryptobolagen bollar med.

I CNBC-artikeln får du tips på hur du enkelt skaffar en digital plånbok och hur du går till väga rent praktiskt.

Obs – gör INTE klassiska tabben!

Kom bara ihåg ”nyckeln”/lösenordet till din digitala plånbok – annars kommer du aldrig åt dina kryptovalutor och får per automatik ingen glädje av dem om värdet skulle skjuta i höjden.

ANNONS
ANNONS

Den typen av ”katastrofer” har ju hänt (se länkar nedan):

Läs mer här: Råkade slänga över en miljard – på soptippen [Dagens PS]

Läs även: Sitter på miljardkonto – har glömt lösenordet [Dagens PS]