Dagens PS

Bitcoin rasar efter bank-kollaps – 70 miljarder borta

Bitcoin
Handeln med kryptovalutor är inte fri från konjunkturens nycker. Det har inte minst 2022 visat. Foto: Wikimedia Commons
Bilbo Göransson
Bilbo Göransson
Uppdaterad: 12 mars 2023Publicerad: 11 mars 2023

Kryptovalutorna undkommer inte finansbanken Silicon Valleys kollaps. På fredagen föll Bitcoin med ytterligare 8 procent. Det innebär att 70 miljarder dollar, eller 8 procent av den virtuella valutans samlade värde, gick upp i rök på mindre än 24 timmar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På fredagen föll värdet på Bitcoin på nytt till under 20 000 dollar. Nedgången innebär att 70 miljarder dollar – motsvarande över 700 miljarder kronor, gått upp i rök på mindre än 24 timmar.

MISSA INTESvenska pensioner i finansstormens öga 

Nedgången motsvarar 8 procent av den virtuella valutans värde och markerar den lägsta noteringen på över två månader, enligt CNBC.

Dagens PS har tidigare skrivit om att bitcoin fallit i värde på grund av finansinstitutens otrygghet. I onsdags meddelade nämligen Silvergate Capital, som lånat ut stora summor till kryptoindustrin, att de ska avveckla sin bankverksamhet.

På torsdagen slutade flera amerikanska index på minus och på fredagen fortsatte tappet på gund av Silicon Valley Bank som först hade ekonomiska problem, för att sedan gå i bankrutt och övertas av federala myndigheter.

Läs mer om bitcoin och krypto:

Vill du veta mer om allt från hushållsekonomi och världsekonomi? Klicka här för att ta del av vår fiffiga nyhetstjänst, helt gratis!

Silvergate kollapsar – Bitcoin rasar igen

Så dog Silicon Valley Bank

Svenska pensioner i finansstormens öga 

ANNONS
ANNONS
Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.

Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS