Bitcoin håller ställningarna och krypton ligger stabilt på över 21 000 dollar de senaste två dagarna, och har ökat med 22 procent den senaste veckan.

ANNONS

Den som trodde att krypto var över kanske ska tänka om. Bitcoin visar sig vara en överlevare, där den nu ligger över 21 000 dollar de senaste två dagarna och har hämtat tillbaka raset som gick ner till 16 000 dollar vid FTX-kraschen i november, berättar CNBC.

Bitcoin återhämtar sig

Enligt data från CoinMarketCap har bitcoin nu återhämtat sig ordentligt eftersom krypton har ökat med 22 procent under de senaste sju dagarna. Kryptovalutan föll med samma belopp under knappt en dag i början av november, då investerare bedömde effekten av en potentiell FTX-krasch.

Stor ökning i januari

Förra året var inget vidare för krypto i allmänhet där marknaden förlorade upp till 1,4 biljoner dollar i värde när industrin stod inför likviditetsproblem och konkurser. I år har det dock sett betydligt bättre ut. För bitcoin har 2023 börjat bra – kryptovalutan har i januari haft en ökning på 28 procent, vilket är den bästa januari-noteringen sedan 2020.

Det går även uppåt för andra kryptovalutor på sistone, där ether under den senaste veckan har stigit med 18 procent, och Binances BNB har gått upp med tio procent.

Läs även: Bitcoin-miljardären: Investera i guld så är du ”dumb as f**k” [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Kronofogden beslagtog 73 bitcoin – säljs på auktion [Dagens PS]