Dagens PS

Analys: Kryptovalutor avgörande för att bekämpa brott 2022

Kryptovalutor brott
Kryptovalutor blir avgörande för att lösa brott 2022, enligt Chainalysis. (Foto: Unsplash)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 27 dec. 2021Publicerad: 27 dec. 2021

Kryptovalutor kommer att bli ett avgörande verktyg för att spåra brott under 2022, förutspår Gurvais Grigg, global public sector chief technology officer på blockchain-data-plattformen Chainalysis

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Chainalysis Gurvais Grigg, som också är tidigare FBI-agent och vice-direktör för FBI Laboratory, menar att kryptovalutornas offentliga transaktioner gör det till ett utmärkt verktyg för rättsväsendet, snarare än ett hinder.

“Snabbt ett viktigt verktyg”

Chainalysis har brottsbekämpning som en av sina topp-trender inom kryptovalutor för 2022.

“En av de största missuppfattningarna om kryptovalutor är att de är anonyma inte går att spåra. Men faktum är att de använder sig av offentliga, oföränderliga blockchain-huvudböcker, vilket gör de mer transparenta än de flesta andra former av värdeöverföringar. Detta, tillsammans med det snabbt föränderliga finansiella landskapet för brottsbekämpande myndigheter och företag och utvecklingen av digitala spårningsmöjligheter, betyder att kryptovalutor snabbt blir ett viktigt verktyg i kampen mot brottslighet”, säger Gurvais Grigg enligt The Edge Singapore.

Kryptovalutor vanligare vid brott

När han lämnade chefsjobbet på FBI för Chainalysis skrev Gurvais Grigg ett långt blogginlägg med rubriken: “Därför gick jag till Chainalysis efter 23 år på FBI” om hur han såg ökad användning av kryptovalutor kring brott – vilket också.gör det nödvändigt för brottsbekämpande myndigheter att öka sin kunskap om ämnet.

“Efter att ha arbetat med komplexa utredningar av ekonomisk brottslighet och finansiering av terrorism i många år brukade vi säga ‘om du följer pengarna kommer du att hitta de ansvariga.’ Detta har aldrig varit mer sant än med kryptovalutor”.

“Jag tror att kryptovalutor har potential att avsevärt förbättra tillgången och tillförlitligheten i vårt finansiella system på ett sätt som gynnar miljarder människor, och jag vill inte att möjligheten ska gå till spillo. Brottslingar och auktoritära stater kan inte tillåtas definiera eller förvränga allmänhetens uppfattning eller förtroende för denna nya tillgångsklass och sätt att handla”, skriver han.

ANNONS

Läs även: Kryptoåret 2021: Årets höjdpunkter inom krypto

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS