De techaktier vars omsättning per aktie ligger nära priset är det dags att sälja av, enligt CNBC:s börskommentator Jim Cramer.

ANNONS

Just nu dyker många tech-aktier på börsen och det är inte slut än, tror CNBC:s börskommentator Jim Cramer.

“I morgon bör du sälja en del … om du äger aktier som säljs till ett värde motsvarande P/S-talet … då är det färdigt med dem”, säger värden i programshowen Mad Money. Uttalanadet kommer efter en vecka med stora svängningar på börsen.

Cramer refererar speciellt till aktier med högt pris, där detta inte backas upp av några egentliga vinster. Man kan inte längre vänta sig uppgångar för dessa namn, eftersom centralbanken, Federal Reserve, snart kommer med nya räntehöjningar, konstaterar Cramer. Men techaktier som fortfarande gör vinst kan man behålla.

Techaktier svårbedömda

Börserna i USA har gått ned på bred front i januari och investerare har ett nytt finansiellt landskap att förhålla sig till. I måndags var Nasdaq Composite-index på väg att gå över gränsen till vad som definierar en björnmarknad.

Flera bolag kommer att vara svårvärderade eftersom det råder ovisshet om många omgivande faktorer. Cramer tog som exempel på svårbedömda bolag försäkringsföretaget Lemonade och Cloudflare, som sysslar med molnlösningar.

ANNONS
ANNONS

Han menar att det i dessa fall handlar om huruvida större bolag köper upp aktierna eller inte.

Läs också:

Kommer bitcoin att svänga med börsen [Dagens PS]
Fondförvaltare: ”Sluta satsa på stora techföretag” [Dagens PS]