Dagens PS

Fondförvaltare: Sluta satsa på stora techföretag

Loggor stora techbolag
Stora techföretag kan vara övervärderade, varnar David Neuhauser unga investerare. (Bild: Pixabay)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 24 jan. 2022Publicerad: 23 jan. 2022

Fondförvaltaren David Neuhauser har gjort sig känd för att satsa mot investerarströmmen. Nu uppmanar han unga och nya investerare att dra sig ur aktier i stora techföretag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en intervju med CNBC säger Neuhauser att de techaktier som växt explosionsartat de senaste åren inte är att lita på längre. Den stora värdeuppgången har bland annat med coronapandemin att göra och nu kan den snart vända, menar Neuhauser.

Livermore Partners-grundaren säger till CNBC att han föredrar mindre techföretag eftersom det finns en tillväxtpotential i dem.

Samtidigt menar han att de stora jättarna fortfarande över tid kan leverera, men att det är svårt att pressa mer avkastning ur ett bolag som redan värderas till över 800 miljarder dollar.

Stora techföretag kan vara övervärderade

Neuhaser har kortat stora namn på marknaden, som Meta, Tesla och tidigare ARK Innovation. Förutom att techföretagen kan vara övervärderade, så kommer centralbankens nya räntehöjningar också att öka företagens kostnader, vilket kan dra ner resultatet.

Unga investerare behöver fokusera på den effekt som ökande räntor kan ha på aktier, eftersom många inte är förberedda på att förhållandena nu ändras för börsen.

Om yngre investerar sägar han att “de har aldrig sett en björnmarknad, de har aldrig sett recession, de har aldrig sett en åtstramning ens i avkastningarna, när ett företag växer men har haft sjunkande vinster ett tag, och det är vanligtvis den rätta tiden att handla sådana aktier.”

Neuhauser förklarar att tricket är att köpa en undervärderad aktie som har gått ned ett tag, just när den är på väg att vända.

ANNONS

Läs också:

Hedgefondmäklaren: “Investerare i krypto är naiva”
Fondförvaltare: Glöm Tesla! Här är tre billigare elbilsaktier

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS