Bitcoin och andra kryptovalutor har länge stått lågt i kurs. Men nu tror flera av Wall Streets analytiker att kryptomarknaden har nått sin absoluta botten och att det återigen går att tjäna på valutorna, skriver Kitco News.

ANNONS

Kenneth Worthington, analytiker på JP Morgan, gick imåndags ut med ett uttalande om att kryptomarknaden nu har ”nått ett golv”.

Priserna på krypto återhämtade sig i juli genom ”ett uppskov i korrigeringen” av NFT och krypto. I november 2021 nådde marknaden sin topp och därefter föll kryptovalutor och andra digitala finansiella instrument snabbt i värde.

Kryptomarknaden kan hämta upp sig

Även Bloombergs Mike McGlone tror att kryptomarknaden snart kommer att vända. Han menar att bitcoin då kan komma att fungera som en värdereserv, liknande guld. McGlone menar att överdrifterna som har funnits i värderingen när många spekulerade i kryptovalutorna nu är borta.

Efter att bitcoin i måndags gick över ett värde på 24 000 dollar on Monday har investerare nu återigen börjat visa entusiasm för valutan. Men hur långvarig den blir är ännu oklart.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Bitcoin stiger – optimism kring räntehöjningar [Dagens PS]
Kastade 1,7 miljarder på soptippen – vill bygga kryptohub [Dagens PS]