Bitcoin har under torsdagen stigit med hela 2,9 procent på börser i Asien, efter en ännu större uppgång igår. Nu tror man på en mer positiv utveckling.

ANNONS

Utsikterna till en mindre aggressiv riksbank i USA är uppmuntrande toner för de som nu, efter en ”vinter” för kryptovalutan, nu hoppas på att det hela ska tinas upp, skriver Bloomberg.

Samtidigt konstaterar andra analytiker att det fanns en liknande optimism efter Federal Reserves möten i maj och juni – men att den inte höll.

Hoppas på lättnader

Bitcoin steg alltså 2,9 procent på Asien-börser under torsdag efter ett lyft på nästan 9 procent dagen innan, då Fed höjde räntan med 75 punkter men samtidigt signalerade att åtstramningstakten kan komma att saktas ner framöver.

Swappar knutna till Feds mötesdatum indikerar att marknaden väntar sig en topp för lånekostnader runt årsskiftet men sedan ser räntesänkningar under 2023, vilket sammantaget skulle ge en bättre miljö för digitala tillgångar.

”Ger optimism”

”Fed-beslutet gav optimism om att slutet på åtstramningen är i sikte och det utlöste ett trevligt rally för mer högrisktillgångar som hjälpte till att höja krypton”, säger Edward Moya, senior marknadsanalytiker för Americas på Oanda.

Samtidigt pekar man på att liknande anfall av ”post-Fed investeraroptimism” i maj och juni snabbt försvann.

ANNONS
ANNONS

Många prognosmakare är även nu skeptiska till att den amerikanska centralbanken ska kunna lätta upp räntenivåerna väsentligt då inflationen faktiskt är den högsta på en generation.

Läs även: Tesla har gjort sig av med 75 procent av sina bitcoin [Dagens PS]