Dramatiken på kryptobörsen fortsätter att sänka förmögenheter. Den senaste i raden att förlora sina besparingar är Vitalik Buterin, medgrundare till blockkedjan etherum, som konstaterar på Twitter att han inte längre är miljardär, skriver Bloomberg.

ANNONS

Under veckan som gick kunde Dagens PS rapportera om investerare som förlorat allt sedan kryptobörsen kollapsat. En av dem som rönt stora framgångar på kryptobörsen men nu förlorat stort är Vitalik Buterin, medgrundare till blockkedjan ethereum, som i fredags skrev på plattformen Twitter att han inte längre är miljardär.

1,5 miljarder dollar upp i rök

Sedan Buterin byggde upp Ethereum under 2014 har hans digitala plånbok varit värd omkring 1,5 miljarder dollar, motsvarande 15 miljarder kronor. Pengar som nu gått upp i rök när priset på Ether har sjunkit med 55 procent, vilket kan jämföras med flera av de andra kryptovalutorna, däribland TerraUSD och dess token Luna som störtdök förra veckan.

En utveckling som fått en del tunga investerare att mer eller mindre erkänna sig besegrade, medan andra fortsatt hävdar att läget på kryptobörsen är övergående och att investeringarna är att betrakta som långsiktiga.

Buterin tycks trots sin förlust se ödmjukt på situationen och skrev på Twitter att han fortsatt stöttar ethereum.

Han var även tydlig med att han inte ångrar något och att ”etherum inte var ett misstag”, skriver Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Läs även:  Svenske komikern om krypto: ”Borde ha varit försiktigare” [Dagens PS]

Läs även: Terra: Han varnade för 600-miljarderskraschen [Dagens PS]