Bitcoin åker berg- och dalbana – positiva tecken

Uppdaterad: 18 aug. 2022Publicerad: 15 aug. 2022
Bitcoin åker berg- och dalbana – positiva tecken
Bitcoinkursen är i dag under den magiska 25 000-dollarsgränsen, men det finns tecken på ett mini-rally. Foto: Pixabay

Bitcoin gick i söndags över 25 000 dollar – för att sedan falla igen. I dag ligger kursen under den magiska gränsen, men det finns lovande tecken för kryptomarknaden. 

ANNONS
ANNONS

Bitcoin-kursen ligger på söndagen på det högsta sedan i juni, men har sedan dess fallit tillbaka under den magiska gränsen 25 000 dollar (drygt 257 570 kronor). Enligt CNBC får bitcoin förmodligen en skjuts uppåt av mini-rallyt på altcoin.

Det är första gången sedan i mitten av juni som världens största kryptovaluta går över 25 000 dollar. I dag ligger bitcoin-kursen på drygt 23 500 dollar (knappt 244 300 kronor), och är svagt nedåt för dagen, lite drygt 1 procent vid 13.30 på torsdagen.

Följer aktiemarknaden

Kryptovalutorna lyfter också av aktierallyt i USA efter tecken som tyder på att inflationstrycket minskar. De digitala valutorna rör sig med aktiemarknaden, och då särskilt den tech-tunga Nasdaq, enligt CNBC. Nasdaq steg med 12 procent förra månaden, bitcoin runt 15 procent.

Bitcoin ligger fortfarande runt 48 procent lägre än förra året vid samma tid. Kryptomarknaden är hårt drabbad av det skakiga ekonomiska läget i världen, och tiotals biljoner försvann i kryptokraschen, som Dagens PS rapporterat om bland annat här och här.

ANNONS
ANNONS

Bitcoin åker med ether uppåt

Nu finns alltså tecken som tyder på att det kan bli en liten uppgång.

“BTC fortsätter att visa tecken på tjurmarknad framförallt på grund av högre toppar och djupare dalar”, säger Vijay Ayyar, vd för företagsutveckling på Luno till CNBC.

Bitcoin åker med i upphetsningen över Ethereums uppgradering, som Dagens PS tidigare rapporterat om. Testet på “the merge” genomfördes härom dagen, och bitcoin får åka med på ethers framgångståg.

Läs även: Experter: Kryptomarknaden har slagit i botten 

Läs även: Kastade 1,7 miljarder på soptippen – vill bygga kryptohub 

 

ANNONS
ANNONS