Ethereum är på väg att införa en ny uppgradering. I onsdags genomfördes en sista generalrepetition inför uppgraderingen som väntas ske i september.

ANNONS

I onsdags testkörde de viktigaste användarna på blockkedjan Ethereum en ny uppgradering. Uppgraderingen sägs vara det största som hänt inom kryptovärlden, skriver CNBC.

Det är första gången sedan Ethereum skapades som man genomför en uppgradering.

Tidigare har valutan brutits genom en så kallad ”proof-of-work” modell, som innebär att en mängd maskiner tävlar om att lösa komplicerade matematiska ekvationer.

Det är en enormt energikrävande process, och liknar processen för att bryta bitcoin.

Etherum har under en längre tid arbetat med en ny modell för att säkra nätverket som kallas ”proof of stake”.

ANNONS
ANNONS

Istället för att förlita sig på energiintensiv brytning, innebär den nya modellen att användarna använder sitt befintliga etherblock, som ett sätt att verifiera transaktioner.

Mindre ström och snabbare transaktioner

Den nya metoden kräver betydligt mindre ström, och förväntas leda till snabbare transaktioner.

På torsdag ska de viktigaste användarna på Ethereum diskutera när uppdateringen ska genomföras. Tidigare har det talats om att den nya modellen ska införas i mitten av september.

Övergången till den nya modellen har försenats gång på gång under de senaste åren.

Utvecklare har berättat för CNBC att det har varit en långsam process för att ge tid åt forskning och utveckling, och hur den nya modellen ska implementeras.

Genomförs i september

Ett av test-nätverken Ethereum använder sig av, simulerade uppgraderingen som kommer att genomföras på huvudnätverket i september.

ANNONS
ANNONS

De så kallade ”testnets” låter utvecklare prova nya saker och göra ändringar, innan uppgraderingen sker.

Testet som genomfördes i onsdags visar att den nya modellen kräver långt mindre energi för att verifiera transaktioner, än tidigare modell. Det visar även att implementeringen kommer att fungera.

Ether, Ethereums valuta, har den senaste månaden haft ett uppsving och ökat med 80 procent. Men valutan är värd hälften av vad den var i början av året.

Läs även: Bitcoin har en ny uppdatering – öppnar upp för entreprenörer [Dagens PS]