Handelsvolymen på OpenSea, den mest populära NFT-marknaden fört köpa och sälja digital konst, har sjunkit med hela 99 procent på mindre än fyra månader.

ANNONS

Den 1 maj skedde rekordhöga 2,7 miljarder dollar i NFT-transaktioner på OpenSea, men på söndagen registrerade marknadsplatsen bara 9,34 miljoner dollar, enligt data sammanställd av DappRadar som menar att det är ett tapp på 99 procent i handelsvolym.

Enligt Fortune har dock OpenSea via en talesperson meddelat att de inte håller med om DappRadars metodik och noterade att svängningen på 99 % jämförde webbplatsens högsta handelsdag genom tiderna med en av de lägsta. Med måttstocken OpenSea föredrar, ETH-volymen som utelämnar effekterna av kryptovalutans prisfluktuationer, är handeln ned 62 procent från maj till juli.

”Vi spelar det långa spelet för att vi ser vad som är möjligt, så vi är inte så oroliga över kortsiktig volatilitet. Vi förväntade oss alltid skum, hype och deflation när samhället och användningsfallen utvecklas, tekniken blir mer sofistikerad och kreatörer kommer på hur de kan bygga in mer nytta i sina projekt”, säger talespersonen till Fortune.

Nedgången på NFT-marknaden har följt den bredare nedgången bland kryptovalutor, som oftast används för att betala för NFT:er.

Läs även: Stor varning – risk att NFT är nästa bubbla [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Intervju: ”NFT är slutet på alla mellanhänder” [Dagens PS]