De tre stora indexen på Wall Street fortsatte ner på måndagen, fjärde dagen på raken. Hotet om att Fed drar ner den amerikanska ekonomin i en lågkonjunktur hänger kvar inför årsslutet.

ANNONS

Investerare oroar sig för en kommande lågkonjunktur och det syns fortsatt på Wall Street, skriver CNBC.

Dow Jones sjönk med 0,49 procent, S&P 500 gick ner med 0,90 procent och Nasdaq Composite med 1,49 procent sedan det tekniktunga indexet framför allt drogs ned av Amazon som rasade med 3,35 procent på måndagen.

Tre indexen backar på Wall Street

De senaste två veckorna har inte gått vidare bra för de tre indexen där Dow Jones har backat över fem procent hittills under december, S&P 500 drygt sex procent och Nasdaq Composite med hela åtta procent.

Andra banker följer Fed

Att inflationen är på väg ner spelar alltså inte så stor roll eftersom Federal Reserve fortsatt kommer hålla räntan på en hög nivå, där även ECB och Bank of Japan signalerar att de kommer höja räntorna inom kort.

”Räntor och inflation kan ha nått en topp men vi ser det som ett varningstecken för lönsamhet, en verklighet som vi fortfarande tror är underskattad, men som inte längre kan ignoreras”, uppger Michael Wilson, aktiestrateg på Morgan Stanley.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Skepsis mot USA-börsen – men hopp om Norden [Dagens PS]

Läs även: Toppstrateg: Vild åktur väntar USA-börsen [Dagens PS]