En ”vild åktur” är att vänta på USA-börsen men först kommer ett tvåsiffrigt ras i början av 2023, enligt toppstrateg.

ANNONS

Det är Morgan Stanleys amerikanska aktiestrateg och investeringschef, Mike Wilson, som säger till CNBC:s ”Fast Money” att en ”vild åktur” stundar på USA-börsen det närmaste halvåret.’

Det hela inleds dock med en tvåsiffrig nedgång i början av 2023, och då med fokus på de första fyra månaderna under det nya året, spår han.

12-månadershorisonten på USA-börsen oviktig just nu

”Det är då vi tror att deaccelerationen på revideringarna på resultatsidan kommer att nå sitt crescendo”, säger Mike Wilson.

Han menar att investerarna nu måste hantera de närmaste sex månaderna.

Vad som händer på tolv månaders sikt är sekundärt i sammanhanget, det bryr sig inte om, menar han.

Han tror att det breda S&P 500 kan falla med dramatiska 24 procent i början av 2023 från tisdagens stängning, framgår det.

”Björnmarknaden inte över”

”Björnmarknaden är inte över. Vi har betydligt lägre bottennivåer om vår resultatprognos stämmer”, säger Mike Wilson till CNBC och förklarar att det förmodligen blir en smärtsam upplevelse på bred front på marknaden.

Och hårdast drabbas de största företagen på USA-börsen, enligt hans Morgan Stanleys prognos.

ANNONS
ANNONS

Fram till årsskiftet tror Wilson dock att det pågående ”taktiska rallyt”, som han kallar det, kan hålla i sig strax över årsskiftet.

Därför är hans råd att inte paniksälja allt i nuläget, det är antagligen i januari och februari som intäkterna dippar för börsjättarna och drar med sig aktiemarknaden på Wall Street ner.

Läs även: Därför vågar inte gurun tro på tjurrally [Dagens PS]