Ännu en dag på plus blev Stockholmsbörsens välbehövliga present till alla oroliga själar där ute, efter de senaste dagarnas rysare. 

ANNONS

Efter gårdagens trevande uppgång på både Wall Street och Stockholmsbörsen klättrade både OMXSPI och OMXS30 försiktigt uppåt på morgonkulan. Så fortsatte det sedan under resten av dagen vilket genererade i en ökning på 1,3 procent för både breda OMXSPI och storbolagsindex OMXS30.

Under dagen konstaterade Sveriges riksbankschef, Erik Thedéen, att svenska banker klarar sig utan krisstöd och att Riksbankens kurs om att höja styrräntan i april står fast. I morgon är det amerikanska Federal Reserves tur att säga sitt.

Fortsättning följer och försiktig optimism råder, även i USA.

Storbankerna i topp på Stockholmsbörsen

Under förmiddagshandeln på Stockholmsbörsen fick livsmedelsjätten Axfood möjlighet att glänsa och steg med 5 procent efter en rekommendationshöjning från DNB och Carnegie, skriver Dagens Industri.

Vind i seglen hade även de svenska storbankerna med Nordea i topp och en ökning på 3,6 procent, men även SEB, Swedbank och Handelsbanken har all anledning att dra lite extra på smilbanden.

Tummen ned för BHG

En mindre lyckosam tisdag blev det för byggföretaget BHG, som inledde dagen brant utför. Bolaget fortsatte därmed en nedåtgående trend som kan skyllas på en svag marknad såväl som en förväntad rörelseförlust på närmare 100 miljoner kronor.

Vill du läsa mer om börs och finans? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetsbrev.

Relaterade artiklar:

ANNONS
ANNONS

Fortsatt uppåt på Stockholmsbörsen [Dagens PS]

Finansiell oro avgör Riksbankens räntebeslut[Dagens PS]

Vad händer med mina pengar om banken kollapsar? [Dagens PS]