Det multinationella konglomeratet Alphabet förlorar 215 miljarder dollar i marknadsvärde och sjunker med 12 procent i april, vilket är den sämsta aktieutvecklingen sedan 2020. Trots det är bolaget vid gott mod, rapporterar Bloomberg. 

ANNONS

Googles moderbolag Alphabet har fastnat i en av sina sämre aktieutvecklingar. Under april månad gick aktien ner med 12 procent vilket innebär en förlust på 215 miljarder i marknadsvärde, skriver Bloomberg.

Räknar med intäktsökning

Trots detta räknar Alphabet med en intäktsökning för 2022 med 18 procent och behöver inte hänga läpp. Så har de också flera anledningar till sin oförminskade optimism.

Enligt Wall Street kommer internetjätten nämligen kunna redovisa en snabbare intäktstillväxt i år än de flesta andra teknikaktier. Däribland aktierna från de teknikbolag som brukar benämnas som FAANG, Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google, som enligt Bloomberg inte förväntas nå upp i Alphabets höjder.

Kommer locka investerare

När det första kvartalet avslutas på tisdag i nästa vecka förutspår analytiker att Alphabet kommer kunna rapportera en intäktsökning på 24 procent för årets tre första månader. Till det kommer närmare 20 procents ökning i vinst per aktie.

”Detta har varit en utmanande marknad för teknik överlag, och Alphabet sveps upp i det, men dess tillväxt ser fortfarande stabil ut i motsats till många andra namn”, säger Peter Choi, forskningsanalytiker på Vontobel Asset Management till Bloomberg.

Av det skälet tror Choi att investerare kommer dras till Alphabet. Att företagets aktier just nu befinner sig på den lägsta nivån sedan 2020 behöver alltså inte vara ett symtom på att det går utför, utan snarare att börsklimatet generellt sett är tufft just nu.

Rekordmånad för Twitter

Undantaget som gör regeln är Twitter, vars aktier under den senaste månaden exploderat som ett resultat av spekulationerna kring Elon Musks köp av plattformen. Totalt sett bytte närmare 2 miljarder aktier ägare i april i år, vilket genererade i en omsättning på närmare 100 miljarder dollar. Under gårdagen blev köpet verklighet när Musk förvärvade Twitter till ett pris av 44 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Elon Musk köper Twitter för 44 miljarder dollar [Dagens PS]

Läs även: Excessernas tid är förbi – ett sundhetstecken för börsen[Dagens PS]