Dagens PS

Sernekes ursäkt till de anställda

I ett ångestladdat brev ber Ola Serneke om ursäkt till sina anställda. (Foto: TT)
I ett ångestladdat brev ber Ola Serneke om ursäkt till sina anställda. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 16 feb. 2021Publicerad: 16 feb. 2021

Byggföretaget Sernekes vd Ola Serneke ber om ursäkt till de anställda och kritiserar samtidigt mediegranskningen av hans anonyma inlägg på Placeras aktieforum i ett internt mejl till sina anställda. Det kan GP avslöja.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Göteborgsposten avslöjade den 29 januari att Ola Serneke gjort över 200 inlägg, under pseudonymen “Pellucidum”, på Placeras aktieforum. Sedan dess har det blåst kraftigt kring byggföretaget Sernekes ägare och vd som kritiserats hårt för inläggen. Organisationen Aktiespararna har krävt hans avgång. 

Ekobrottsmyndigheten har också påbörjat en inledande förundersökning mot Ola Serneke, enligt Svenska Dagbladet. Det finns potentiellt två olika typer av brott som Serneke skulle kunna misstänkas för: röjande av insiderinformation och marknadsmanipulation.

“Verkligen illa”

GP intervjuade i samband med avslöjandet Jan Leopoldson, åklagare vid Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammar. Han ville inte uttala sig specifikt om fallet med Serneke, men beskrev generellt:

“Det man kan säga är att ifall syftet är att påverka kursen och det är på så sätt att det påverkar kursen – då är det illa. Det är illa, verkligen. Då får man väga in vem det är som gör de här inläggen. Då blir det extra illa om det är en insynsperson”, sa Jan Leopoldson till GP.

Ola Serneke ville inte kommentera GP:s avslöjande, men skickade några dagar senare ut ett internt mejl till de anställda där han ber dem om ursäkt.

“Jag är såklart jätteledsen och djupt bedrövad för att detta påverkar er som anställda då ni säkert får frågor om det som hänt och att det även kan påverka bilden av hela bolaget negativt. Detta vill jag be om ursäkt för!”, skriver han.

“Inget så gammalt som gårdagens tidning”

ANNONS

Samtidigt beskriver han avslöjandena som ett påhopp på bolaget.

“Något positivt i alla fall i denna kråksång, är att man inser att vi har enormt många personer som trots allt tror på oss som bolag och nu hör av sig och vill uttala sitt stöd. Allt ifrån kunder, leverantörer, politiker, riksdagsledamöter till aktieägare. Sedan ska man inte heller glömma av den gamla devisen att ” det finns inget så gammalt som gårdagens tidning” – i morgon kommer något nytt mot något annat bolag som media ”ger sig på”, skriver han i mejlet som GP tagit del av. 

Läs mer: Lyxiga Bentleyn stulen för hårt pressad börs-vd – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS