Serneke Groups vd Ola Serneke hukar inte bara under avgångskrav. Nu har hans Bentley Bentayga värd drygt 1,7 miljoner dessutom blivit stulen. I  Warszawa.

ANNONS

Vad fastighetsmiljardären Ola Sernekes exklusiva bil gjorde i Polens huvudstad är oklart. Men bilen är nu efterlyst sedan biltjuvarna slog till och försvann med den svarta Bentleyn från sydvästa delen av centrala Warszawa under natten mot torsdagen förra veckan, enligt sajten Larmtjänst.

Ola Serneke köpte förstås lyxbilen när den var splitterny och har nu haft den i exakt fyra år.

Ola Serneke har en handfull exklusiva bilar i sitt fordonsstall. (Foto: Serneke)
Ola Serneke har en handfull exklusiva bilar i sitt fordonsstall. (Foto: Serneke)

Men det är inte den enda värstingbilen i hans fordonsstall. Serneke äger även flera sportiga Porschar (årsmodell inom parentes): En Porsche 918 Spyder (2015), en Porsche 944 cabriolet (1991), en Porsche Carrera GT cabriolet (2004) och en porsche 911 Turbo S (2013), också den cabriolet.

Samtliga sportbilar är svarta, precis som Ola Sernekes Bentley som nu har fått fötter i Polen.

Bentleyn värd mer än 1,7 miljoner

Enligt Bilregistret är hans stulna Bentley Bentayga – som beskrivs som en herrgårdsvagn – värd drygt 1,7 miljoner kronor.

Förutom nämnda bilar äger Ola Serneke tre motorcyklar och ett par snöskotrar.

ANNONS
ANNONS

Ola Serneke har varit i blåsväder på senare tid sedan det framkommit att att han under flera års tid och i det tysta haussat byggkoncernen Serneke Groups aktie. Det rör sig om hundratals inlägg på ett aktiespararforum och där flera konton kopplats till hans IP-adress, enligt en granskning som Göteborgs-Posten gjort och som Dagens PS uppmärksammat.

Efter avslöjandet bekräftade Serneke att han deltagit i diskussionerna i forumet.

”Jag förstår nu att detta var fel sätt att göra det på och det kommer inte upprepas. Bolaget Sernekes intressen är alltid högst på agendan och ärlighet är ett av våra kärnvärden. Därför vill jag vara öppen med detta”, deklarerade Ola Serneke i ett pressmeddelande.

Aktiespararna: ”Han måste avgå”

I en intervju med Dagens Industri slog Sernekes styrelseordförande Jan Johansson fast att detta inte är ”ett beteende som en börs-vd ska ägna sig åt”.

Men trots den allvarliga fadäsen sitter Ola Serneke kvar som vd för Serneke Group. Åtminstone tills vidare.

Aktiespararna anser att Ola Serneke bör ställa sin plats till förfogande efter det inträffade.

ANNONS
ANNONS

”Detta betyder att han måste avgå, och om han inte gör det självmant bör styrelsen ordna det”, har Sverre Linton, chefsjurist på Aktiespararna, uttalat.

GP konstaterar att Ola Serneke heller inte informerade styrelsen om granskningen av hans tvivelaktiga aktiechattande, trots att han fick information om publiceringen tre dagar i förväg.

Utredningen pågår kring Serneke-affären och GP skriver i dag om ”personerna som avgör Ola Sernekes öde”.

Dagens PS har upprepade gånger sökt Ola Serneke för en kommentar, dock utan framgång.