En svag inledning på veckans affärer avrundades omkring nollan på Stockholmsbörsen, där Cline Scientific och Euroafrica Digital Ventures rasade rakt ner i källaren medan SBB överraskade stort. 

ANNONS

Ytterligheter är allt på Stockholmsbörsen.

En mycket dramatisk vändning tog affärerna för de båda First North-bolagen Cline Scientific och Euroafrica Digital Ventures, som under måndagseftermiddagen tvingades lämna det plågsamma beskedet att pengarna tagit slut.

Två veckor efter timeout

Bolagen uppfyller därmed inte Nasdaqs krav på rörelsekapital och kan inte heller leverera noteringskraven, vilket omedelbart drog ned aktierna i en rasande fart.

Ett ras som följer ganska så exakt två veckor efter att bolagets vd Patrik Sundh delgivits misstanke om marknadsmanipulation och tagit en timeout, vilket Dagens PS tidigare rapporterat.

Dagens underdog

Dagens överraskning får vi ändå säga att det hårt ansatta fastighetsbolaget SBB stod för, som trots en seg måndagsmorgon på minus och veckor av kris, lyckades vända skutan och ändra kurs.

Det gjorde gott för både B- och D-aktien, som steg med 5 procent respektive 14 procent.

ANNONS
ANNONS

Ett uppsving fick även andra bolag i fastighetssektorn. Däribland Balder, Wallenstam och Atrium Ljungberg som tog sig förbi 3 procent, rapporterar Dagens Industri. 

Bra rulle för Volvo

En bra dag på Stockholmsbörsen hade även Volvo, vilket Dagens PS kunde berätta redan på morgonkulan. 

Skälet till det får sägas vara den trevliga order som bolaget fått på ellastbilar, även om de fortsatt tiger still om värdet på affären.

Sammantaget en blandad kompott på Stockholmsbörsen, där breda index avslutades på minus 0,1 procent medan storbolagsindex OMXS30 stängde på minus 0,22 procent.

Vill du läsa mer nyheter om ekonomi och Stockholmsbörsen? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Relaterade artiklar:

Orrön i topp på röd Stockholmsbörs [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Energiaktie skjuter i höjden på Stockholmsbörsen [Dagens PS]

Slut på pengar – bolagen kollapsar på börsen [Dagens PS]

Husvagnar drar iväg på Stockholmsbörsen [Dagens PS]

Läs även: 

Xbrane säkrar 125 miljoner med riktad nyemission [Dagens PS]