Cline Scientific och Euroafrica Digital Ventures, båda noterade på Nasdaq First North, kollapsar på börsen då de meddelat att det är slut på pengar.

ANNONS

Cline Scientific har ekonomiska problem meddelar på måndagen att man inte längre uppfyller Nasdaqs krav på rörelsekapital och därmed inte uppfyller noteringkraven. Aktien faller 42 procent.

”Bolaget är i behov av ytterligare finansiering eller ytterligare strukturaffär för att kunna hantera rörelsekapitalet. Bolagets ledning och styrelse jobbar intensivt på alla fronter för att hitta en lämplig lösning för att stärka bolagets finansiella situation”, skriver Cline i ett pressmeddelande.

För två veckor sedan meddelade vd:n Patrik Sundh att han tar timeout efter att ha delgivits misstanke om marknadsmanipulation.

Cline Scientific
Cline Scientific har haft det tufft på börsen. (Foto: Google Finance)

I helgen meddelade också Euroafrica Digital Ventures att de behöver mer finansering eller en strukturaffär för att klara sig. De lät enligt Nasdaq First Norths regelverk meddela att bolaget inte med säkerhet kan fastslå att det finns tillräckligt med rörelsekapital för bolagets behov under de kommande tre månaderna. Aktien faller 36 procent.

”Bolaget ser en positiv tillväxt i intäkterna från SaaS-plattformen Social Content från maj och framåt, dock har det tagit längre än förväntat att realisera intäkterna från ramavtalet med TBS Mediabyrå vilket inte nått upp till de planerade volymerna. Bolagets ledning jobbar intensivt för att öka intäkterna inom samtliga affärsområden”, skriver Euroafrica Digital Ventures i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS
Euroafrica Digital Ventures
Euroafrica Digital Ventures aktie är bara värd en bråkdel av noteringspriset. (Foto: Google Finance)


Läs även:
McKinsey: Finansiering för startups stryps i Europa [Dagens PS]