Dagens PS

Xbrane säkrar 125 miljoner med riktad nyemission

Xbrane
Det svenska bioteknikföretaget Xbrane Biopharma har genomfört en riktad nyemission.(Foto: Pixabay)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 23 maj 2023Publicerad: 23 maj 2023

Det svenska bioteknikföretaget Xbrane Biopharma har genomfört en riktad nyemission med hjälp av ett accelererat bookbuilding-förfarande till svenska och internationella institutionella investerare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var under måndagen som Xbrane Biopharma tillkännagav att en riktad nyemission var i görningen. Det bekräftades sedan på nytt under tisdagsmorgonen via ett pressmeddelande.

Där framgår det att bolaget i enlighet med vad som beslutats under årsstämman den 4 maj i år, beslutat att genomföra en riktad nyemission om närmare 125 miljoner kronor, till en teckningskurs om 73,1 kronor per aktie, som fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Finansiering via konvertibla obligationer

Bland investerarna återfinns såväl svenska som internationella institutionella investerare, liksom hälsovårds-fokuserade investerare.

Tack vare den riktade nyemissionen kommer Xbrane  erhålla en bruttolikvid om 125 miljoner kronor före transaktionsrelaterade kostnader.

I samband med detta har bolaget även ingått ett bindande avtal med CVI Investments, Inc., ett systerbolag till Susquehanna International Group, LLP om en finansiering genom konvertibla obligationer på 250 miljoner kronor, enligt pressmeddelandet.

“Vi är tacksamma för det fortsatta stödet från våra befintliga aktieägare och välkomnar de nya investerarna som deltar. Genom denna finansiering kommer vi att kunna nå vårt mål om att bli kassaflödespositiva under 2024″, säger Martin Åmark, VD för Xbrane.

Vill du läsa mer nyheter om ekonomi och Stockholmsbörsen? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS

Relaterade artiklar:

SBB överraskar Stockholmsbörsen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS