Elon Musk har en ny bästis i den saudiske prinsen och miljardären Alwaleed bin Talal Al Saud som gått från rasande investerare till kärleksfull JA-sägare när det gäller en privatisering av Twitter, skriver Bloomberg. 

ANNONS

Även om få saker förvånar när det gäller Elon Musk och hans förehavanden var det nog några som höjde på ögonbrynen när den saudiske prinsen och aktieägaren Alwaleed bin Talal Al Saud under torsdagen gick ut och stöttade en privatisering av det ”nya” Twitter. Särskilt som relationerna de två miljardärerna emellan varit långt ifrån harmonisk under de senaste veckorna.

Rasande över privatisering

Alwaeed blev involverad i Twitter under 2011, två år före företagets börsnotering, då han investerade både i sitt eget namn och saudiska Kingdom Holding. Han ingår inte i Twitters styrelse och har under de senaste åren varit en passiv investerare.

Under processen som föregått Musks köp av Twitter har Alwaleed varit rasande över både den nya ägaren och dennes planer. Musk har i sin tur hånat den saudiske prinsen offentligt, skriver Bloomberg.

Twitter
Vänskaplig tweet från en miljardär till en annan. (Bild: Twitter)

Tror på Musks ledarskap

Det är i skrivande stund oklart vad som fått den saudiske prinsen på andra tankar och vilken del Musk haft i att blidka honom, men tydligt är att de numera ser på varandra i ett nytt ljus.

I en tweet skriver Alwaeed bland annat att han gladeligen lägger sin andel på 1,9 miljarder motsvarande 19 miljarder svenska kronor på en privatisering av plattformen och tror på Musks excellenta ledarskap.

”Bra att få kontakt med dig min ”nya” vän”, skriver han.

Huruvida de båda förblir vänner återstår att se.

ANNONS
ANNONS

Läs även:  Källa: Elon Musk blir vd för Twitter [Dagens PS]

Läs även: Bill Gates om Twitteraffären: Begriper mig inte på dig, Musk? [Dagens PS]

Läs även: Elon Musk har problem med Twitter i Asien [Dagens PS]