Elon Musk blir tillfällig vd för Twitter, uppger en källa. Samtidigt gick Twitter-aktien upp på torsdagen när det nu verkar som Musk får ihop pengar till köpet.

ANNONS

Elon Musk förväntas bli Twitters tillfälliga vd, uppgav en insatt källa på torsdagen, allt eftersom Teslas grundare säkrar de 44 miljarder dollar som krävs till Twitter-affären, rapporterar Reuters.

Aktien gick upp – Elon Musk får ihop pengar

Twitter-aktien gick upp med 4 procent sedan det verkar som att Musk kommer få ihop pengar till köpet.

Det ser dock inte lika bra ut för Tesla, vars aktie dök med 8 procent, eftersom investerare oroas över att Musks engagemang med Twitter kommer ta bort fokus från att driva världens mest värdefulla elbilstillverkare.

Investerare redo att lägga in pengar

Tidigare på torsdagen listade Musk en grupp högprofilerade investerare som är redo att lägga in över 7 miljarder dollar, inklusive Oracles medgrundare Larry Ellison och Sequoia Capital.

Den saudiarabiske investeraren prins Alwaleed bin Talal, uppger att Musk är en ”utmärkt ledare” för Twitter och går nu med på att investera 1,89 miljarder dollar i affären.

Investerare har tidigare oroat sig över om Musk kommer att slutföra Twitter-affären eller inte, eftersom han i april beslutade sig för att inte ta plats i Twitters styrelse.

ANNONS
ANNONS

Parag Agrawal, som utsågs till Twitters vd i november, har hittills förväntats sitta kvar som vd tills försäljningen av företaget är genomförd.

Läs även: Bill Gates om Twitteraffären: Begriper mig inte på dig, Musk? [Dagens PS]