Bill Gates kritiserar Elon Musk för Twitterköpet. ”Jag begriper inte detta med att köpa Twitter”, säger Microsoftgrundaren.

ANNONS

När Elon Musk köpte Twitter för 44 miljarder dollar var det många som höjde på ögonbrynen, och även vände både Twitter och Tesla ryggen, vilket även kan få världens rikaste person att riva avtalet om ett köp.

Bill Gates kritiserar Elon Musk

Bill Gates, som hittills inte har sagt något i frågan, öppnade dock nyligen upp sig under en SvD-intervju.

Där håller han inte inne med kritiken.

”Jag begriper inte detta med att köpa Twitter. Jag förstår inte varför Elon gör det. Han köper helt klart inte Twitter för att tjäna mer pengar”, säger Bill Gates.

Twitteraffären lär dessutom uppta en stor del av Teslagrundarens dyrbara tid, som redan var ”superupptagen innan han köpte Twitter” menar Gates vidare.

Inget försprång gällande yttrandefrihet

När det gäller yttrandefrihet så tror inte Gates att Musk kommer göra några försprång i den frågan på plattformen, eftersom sociala medier redan är ”väldigt polariserade”.

”Jag vet inte om Elon klarar av att lösa det problemet.”

Kan få problem i Asien

Samtidigt ser det ut som att Musk kan få problem med Twitter i Asien, där många av länderna styrs av regleringar och auktoritära regeringar. Enligt Gates handlar köpet inte om att tjäna pengar för Musk, eftersom Twitter har redovisat förluster under ett par år med en skakig aktie.

ANNONS
ANNONS

”Elon måste tydligen ha en passion som vi kanske kan förstå på sikt”.

Läs mer: Elon Musk erkänner hätsk dispyt med Bill Gates [Dagens PS]

Läs även: Jeff Bezos: Elon Musk ger Kina makt över Twitter [Dagens PS]