Dagens PS

Razzia mot Oscar Properties – misstänkt insiderbrott

Oscar Properties backar från miljardaffär
Oscar Properties backar ur affären värd en dryg miljard. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 11 maj 2021Publicerad: 11 maj 2021

Polisen har gjort en razzia mot Oscar Properties kontor i centrala Stockholm. För Dagens industri bekräftar Ekobrottsmyndigheten att det rör sig om misstankar om insiderbrott.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt Di var det i förra veckan som polisen slog till mot fastighetsbolaget Oscar Properties kontor på Linnégatan i Stockholm. Ekobrottsmyndigheten bekräftar uppgifterna för tidningen.

”EBM kan bekräfta att en husrannsakan har genomförts i Oscar Properties OP -6,58% lokaler under förra veckan. Brottsmisstankarna gäller insiderbrott. I övrigt har vi ingen ytterligare information att lämna med hänsyn till förundersökningssekretess”, uppger EBM i ett uttalande till Di.

Ekobrottsmyndigheten vill inte säga vem eller vilka som misstänks. Di skrev dock i april om att Oscar Properties ordförande Peter Norman och finanschefen Per-Axel Sundström köpte aktier i fastighetsbolaget strax innan beskedet om att affärsmannen Sven-Olof Johansson gått in som storägare, vilket fick aktien att rusa 32 procent på en dag.

Peter Norman köpte 197 558 aktier den 16 april och Per-Axel Sundströms köpte 8 000 000 aktier den 14 april. Den 22 april kom nyheten om att Sven-Olof Johansson köpt fem procent av Oscar Properties.

Peter Norman och Per-Axel Sundström har sagt till Di att de inte visste om Sven-Olof Johanssons investering när de köpte sina aktier.

”Jag visste ingenting om detta”, sa Peter Norman till Di.

”Jag hade ingen insiderinformation vid tillfället för mitt förvärv”, sa Per-Axel Sundström till Di.

Läs mer: Oscar Engelbert skyldig miljonbelopp till yacht-bolag

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS