Polisen har gjort en razzia mot Oscar Properties kontor i centrala Stockholm. För Dagens industri bekräftar Ekobrottsmyndigheten att det rör sig om misstankar om insiderbrott.

ANNONS

Enligt Di var det i förra veckan som polisen slog till mot fastighetsbolaget Oscar Properties kontor på Linnégatan i Stockholm. Ekobrottsmyndigheten bekräftar uppgifterna för tidningen.

”EBM kan bekräfta att en husrannsakan har genomförts i Oscar Properties OP -6,58% lokaler under förra veckan. Brottsmisstankarna gäller insiderbrott. I övrigt har vi ingen ytterligare information att lämna med hänsyn till förundersökningssekretess”, uppger EBM i ett uttalande till Di.

Ekobrottsmyndigheten vill inte säga vem eller vilka som misstänks. Di skrev dock i april om att Oscar Properties ordförande Peter Norman och finanschefen Per-Axel Sundström köpte aktier i fastighetsbolaget strax innan beskedet om att affärsmannen Sven-Olof Johansson gått in som storägare, vilket fick aktien att rusa 32 procent på en dag.

Peter Norman köpte 197 558 aktier den 16 april och Per-Axel Sundströms köpte 8 000 000 aktier den 14 april. Den 22 april kom nyheten om att Sven-Olof Johansson köpt fem procent av Oscar Properties.

Peter Norman och Per-Axel Sundström har sagt till Di att de inte visste om Sven-Olof Johanssons investering när de köpte sina aktier.

”Jag visste ingenting om detta”, sa Peter Norman till Di.

ANNONS
ANNONS

”Jag hade ingen insiderinformation vid tillfället för mitt förvärv”, sa Per-Axel Sundström till Di.

Läs mer: Oscar Engelbert skyldig miljonbelopp till yacht-bolag