En svart diamant på 555.55 karat som tros komma från rymden ska säljas på auktion. Den kommer kunna köpas med krypto.

ANNONS

Det är auktionshuset Sotheby’s i Dubai som visade upp den svarta diamanten under måndagen, innan ”The Enigma” som den kallas, skickas vidare till London där ädelstenen ska säljas på auktion, uppger Bloomberg.

Extremt sällsynt svart diamant

Svarta diamanter är extremt sällsynta och finns bara på två ställen: i Brasilien och Centralafrika, har ett högt väteinnehåll, och kallas därför även carbonado.

Siffran fem spelar en viktig och genomgående roll för ”The Enigma” som förutom att ha 555.55 karat även har 55 facetter, förklarar Sophie Stevens, en smyckesspecialist på Sotheby’s Dubai.

”Formen på diamanten är baserad på palmsymbolen Khamsa i Mellanöstern, som står för styrka och skydd.”

Khamsa på arabiska betyder fem.

”Så det finns ett trevligt tema för nummer fem som löper genom diamanten,” säger Sophie Stevens som tillägger att diamanten mycket väl kan komma från rymden.

Utomjordiska ursprung

”Med carbonado-diamanterna tror vi att de har utomjordiska ursprung, med meteoriter som kolliderar med jorden och antingen bildar kemisk ångdisposition eller faktiskt kommer från meteoriterna själva.”

ANNONS
ANNONS

Sotheby’s räknar med att diamanten kommer säljas för minst fem miljoner brittiska pund, eller över 62 miljoner kronor, där auktionshuset även planerar att acceptera kryptovaluta som betalning.

Läs även: Städade hemma – hittade diamant värd 23 miljoner [Dagens PS]