En rad banker är involverade när Volkswagen nu vill ta Porsche till börsen – en av Tysklands största börsnoteringar hittills.

ANNONS

Bloomberg berättar med hänvisning till källor att tyska biljätten Volkswagen knutit fler banker till sig inför den planerade noteringen av lyxsportbilstillverkaren Porsche.

Här är bankerna som uppges vara involverade i processen med Porsches börsnotering enligt nyhetsbyrån: BNP Paribas, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Barclays, Banco Santander, Societe Generale, UniCredit, Commerzbank, Kredit Agricole, LBBW och Mizuho Financial Group.

Tidigare har Bloomberg rapporterat att Volkswagen valt Goldman Sachs, Bank of America, JPMorgan Chase & Co och Citigroup som globala koordinatorer för aktieaffärerna i Porsche.

Porsche kan få ett börsvärde på 91,5 miljarder dollar

Bankerna har lite olika roller i börsnoteringen av Porsche, som enligt artikeln blir en av de största börsintroduktionerna hittills i Tyskland.

Porsche kan komma att värderas till hisnande 90 miljarder euro, det vill säga 91,5 miljarder dollar.

Porsche har enligt uppgift haft möten med fondförvaltare de senaste veckorna och överväger enligt uppgift att gå ut med ett erbjudande i september.

En listning av Porsche kan enligt Bloombergs källor bli aktuell tidigast i oktober.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Inte riskfritt för VW att ta Porsche till börsen [Dagens PS]

Läs vidare: Inför notering – Porsche värt lika mycket som moderbolaget