Porsche-märket kan vara på väg att börsnoteras. Enligt uppgifter handlar det om ”långt gångna diskussioner” om en notering, men än är inga beslut tagna.

ANNONS

Volkswagen har förhandlat med Porsche Automobil, och tagit fram ett ramavtal som ska ligga till grund för en framtida notering av Porsche, enligt dgap.de. Avtalet ska godkännas av företagets ledning och styrelse innan ytterligare steg tas.

Volkswagen säger också att inga beslut har fattats ännu. Volkswagen är majoritetsägare i Porsche Automobil som äger Porsche-märket. En börsnotering av det lönsamma Porsche-märket skulle enligt Bloomberg ge Volkswagen utrymmer för rekordinvesteringar, och en värdeökning till aktieinnehavarna.

Enormt värde i Porschemärket

Volkswagens aktier steg så mycket som 9,2 procent på Frankfurtbörsen efter beskedet. Enligt Bloombergs beräkningar kan Porsche vara värt mellan 60 och 85 miljarder euro (cirka 638-903 miljarder kronor), och man jämför med marknadsvärdet för hela Volkswagengruppen som beräknas till 112 miljarder euro (1 190 miljarder kronor). Förutom VW och Porsche äger Volkswagen också märken som Audi, Lamborghini och Bentley.

Läs även: Lyxbilar värda 3,7 miljarder på brinnande fraktfärjan [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Prins Bertils Porsche återfunnen i Tyskland [Dagens PS]