Dagens PS

Nytt stängningsrekord på börsen för storbolagsindex

stängningsrekord
Champagnen kan åka fram i helgen – Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har satt nytt rekord. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 01 mars 2024Publicerad: 01 mars 2024

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 steg 0,4 procent på fredagen, vilket innebär nytt stängningsrekord för indexet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det breda indexet OMXSPI avslutade dagen på plus 0,8 procent, men det var ändå storbolagsindex OMXS30 plussiffra på 0,4 procent vid stängning som var i fokus, eftersom att det innebar ett nytt rekord för högsta stängningskurs för indexet. Det gamla rekordet var från januari 2022, satt före Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina.

Volvo rusade på konkurrents rapport

Bästa bolag på OMXS30-indexet var Nibe (börskurs Nibe), som steg 2,7 procent följt av Sinch (börskurs Sinch) som steg 2,6 procent.

AB Volvo (börskurs Volvo) hade högst omsättning och steg 1,7 procent efter att konkurrenten Daimler Trucks överpresterade i sin kvartalsrapport.

Att breda index ändå steg mer än storbolagsindex stängningsrekord beror bland annat på stora rusningar i flera bolag som inte tillhör de allra största på OMXS30.

Oncopeptides steg hela 41,9 procent

Fintechbolaget Fortnox (börskurs Fortnox) är utanför storbolagsindex, men med på large cap-listan som bolaget toppade med en uppgång på 10,7 procent. Detta efter nyheter om att flera paketlösningar får ett högre pris samt att Fortnox köper ett mjukvarubolag.

Läkemedelsbolaget Oncopeptides (börskurs Oncopeptides) steg så mycket som 41,9 procent efter nyheter om en lyckad studie.

ANNONS

Spelbolaget Embracer (börskurs Embracer) steg 8,2 procent under hög omsättning efter uppgifter om att bolaget kan göra flera tunga försäljningar, en nyhet som publicerades av amerikanska Bloomberg under gårdagen ungefär när Stockholmsbörsen stängde.

Läs även: Svenska börsbolag sticker ut – rekryterar sin vd utifrån (Dagens PS)

Läs även: Europas bolag har sin sämsta rapportperiod sedan pandemin (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS