Mer än två tredjedelar av amerikanarna i en ny undersökning ger landets president Joe Biden underkänt betyg i hanteringen av inflationen.

ANNONS

Endast drygt var fjärde amerikan, 28 procent, ger Joe Biden godkänt betyg i hanteringen av den stigande inflationen medan mer än två tredjedelar, 69 procent, underkänner Biden på det området.

Över hälften, 57 procent, anser att Biden heller inte hanterat den ekonomiska återhämtningen särskilt framgångsrikt.

Det här framgår i en Ipsos-undersökning som utförts på uppdrag av ABC News, som rapporterar att Biden även möter stor skepsis från landets befolkning när det gäller hanteringen av brott och vapenvåld.

I frågan om inflationen, som är USA:s stora huvudvärk just nu, så anser hela 94 procent av republikanerna att Biden är dålig på att hantera den.

Svagt inflationsstöd i sitt eget parti

Det är kanske inte så överraskande, men vad som är mer förvånande är att endast en knapp majoritet (54 procent) av demokraterna – Bidens eget parti – ger presidenten godkänt för inflationshanteringen.

ANNONS
ANNONS

Även bland oberoende väljare dömer sju av tio, 71 procent, ut presidentens arbete mot inflationen.

I undersökningen deltog 524 vuxna amerikaner och den genomfördes i fredags, samma dag som de nya inflationssiffrorna släpptes och som visade att inflationen i november var 6,8 procent, vilket är den högsta inflationssiffran sedan 1982.

Bara godkänt betyg för covid-19-arbetet

Joe Biden får bara en godkänt på ett område – hanteringen av pandemin, framgår det på ABC News som uppger att en knapp majoritet, 53 procent, av amerikanarna ger Vita huset godkänt där.

När det gäller Bidenadministrationens arbete mot klimatförändringarna är lite mer än hälften, 51 procent, inte nöjd med hur det arbetet sköts. Och 55 procent gillar inte hur Biden hanterar relationen med Ryssland.

Endast 38 procent litar i dag på hur Biden förhandlar med Rysslands president Vladimir Putin, vilket kan jämföra med Junimätningen. Då hade nästan hälften, 49 procent, förtroende för Biden i förhandlingarna med Putin.

ANNONS
ANNONS

Läs också: Fed: Möten med eventuella räntehöjningar på väg [Dagens PS]

Läs mer: Statistik – högre inflation sänker Biden [Dagens PS]

Läs även: Hon varnar Putin för ”allvarliga konsekvenser” [Dagens PS]