Dagens PS

Summan av partygate – 126 lagbrott

partygate
Totalt 126 böter har delats ut i sviterna av Boris Johnsons så kallade Partygate. (Bild: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 22 maj 2022Publicerad: 22 maj 2022

Festen är över på 10 Downing Street. När polisen avslutar utredningen kring det så kallade partygate har inte mindre än 126 böter delats ut. Några fler böter än de som redan delats ut, blir det dock inte för Boris Johnson, skriver The Guardian.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Som Dagens PS tidigare rapporterat har de blöta tillställningar som tog plats på 10 Downing Street under coronapandemin, även kallade partygate, blivit en kostsam historia för den brittiske premiärministern Boris Johnson.

Framförallt då på det personliga kontot sedan de omdömeslösa festerna naggat hans anseende i kanten och gjort att många krävt hans avgång. Bland dem Labourledaren Keir Starmer, som inte tycks ha ändrat uppfattning.

”Min åsikt om premiärministern har inte ändrats. Efter en utredning som visar på över 120 lagbrott på Downing Street så är det självklart att han borde avgå”, säger Starmer.

Polisen avrundar partygate

Det var i juni 2020 under lockdown som Boris Johnson bröt mot de pandemi- och nödlagar han själv satt upp för Storbritannien. När den polisiära utredningen bakom partygate nu rundas av har totalt 73 kvinnor och 53 män bötfällts.

Däribland Boris Johnsson själv och hans hustru, liksom landets finansminister Rishi Sunak, som alla erhöll sina böter tidigare i våras men inte kommer bötfällas ytterligare.

Utöver ovan nämnda böter på omkring 50 pund, utreds Johnsson dock av parlamentet för att ha ljugit om sina förehavanden i kammaren, vilket kan komma att kosta honom mer än så om Starmer med flera får säga sitt.

Läs även: Boris Johnson får böter för partygate – slutfestat

ANNONS

Läs även: Boris Johnson utreds för lögner om fester

Läs även: Boris Johnson kan tvingas avgå: ”Ljuger”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS