Dagens PS

Ryska influencers klipper banden med Chanel

Chanel
Ryska influencers klipper sönder sina Chanel-väskor i protest sedan modehuset stängt sina butiker i landet. (Bild: Unsplash)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 08 apr. 2022Publicerad: 08 apr. 2022

Att som rysk influencer snuvas på Chanel och andra lyxvarumärken faller inte i god jord. Det visar ett antal videoklipp som just nu florerar på Youtube där uppretade influencers klipper sönder sina Chanelväskor, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När sanktionerna mot Ryssland hårdnar påverkar det alla led. En förhållandevis bortglömd men likväl drabbad grupp är ryska influencers som på kort tid förlorat både lyx och flärd allt eftersom de stora modehusen stängt ner sin verksamhet i landet, skriver Expressen.

En förlust som kommit att innefatta såväl mode och parfym som exklusiva accessoarer. Inte minst då eftertraktade dyrgripar i form av handväskor.

Klipper sönder sina Chanelväskor

När det franska modeföretaget Chanel stängde ner sina butiker och även ströp kontakterna med aktörer som vill föra in deras varor i Ryssland låter ilskan från ryska influencers därför inte vänta på sig.

På temat att göra ett statement sätter ett antal ryska influencers just nu hårt mot hårt genom att sprida videoklipp på Youtube där de med  sekatör klipper banden med både Chanel och deras väskor.

Detta under parollen ”Inte en enda väska är värd kärleken till mitt land”, skriver Expressen. Vilken effekt denna protestaktion får återstår i skrivande stund att se.

Lätt vunnet, lätt förgånget, som man brukar säga.

ANNONS


Läs även:
Ledande lyxvarumärken stänger sina butiker i Ryssland

Läs även: Problemen hopar sig och hotar Ryssland betalningsförmåga

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS