Dagens PS

Läkemedelsaktien stiger på ny analys

DNB Market har återupptagit bevakningen av en svensk läkemedelsaktie. Analysfirman ser 72 procent uppsida vilket får aktien att lyfta i den inledande handeln på tisdagsbörsen.
DNB Market har återupptagit bevakningen av en svensk läkemedelsaktie. Analysfirman ser 72 procent uppsida vilket får aktien att lyfta i den inledande handeln på tisdagsbörsen. (Foto: Jan-Erik Henriksson/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 04 juni 2024Publicerad: 04 juni 2024

72 procents uppsida mot måndagens stängningskurs. Så stor potential ser DNB Markets som nu återupptagit bevakningen av den forna läkemedelsaktie-favoriten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det handlar om det svenska läkemedelsbolaget Oncopepites (börskurs Oncopeptites).

Kraschad läkemedelsaktie

Bolaget har minst sagt haft en skakig börsresa under senare år.

Som högst stod aktien i 215 kronor våren 2021 när en lansering av bolagets cancerpreparat upplevdes stå för dörren i både USA och Europa. Sedan kom kallduschen att FDA inte gav grönt ljus vilket fick både bolaget och aktien att krascha.

Sedan ett knappt halvår tillbaka har man stängt dörren till USA och lägger istället allt krut på att rulla ut försäljningen i Europa och andra delar av världen. Men en färsk kapitalanskaffning på 300 miljoner kronor så är målet att blodcancerbolaget ska visa gröna siffror i slutet av 2026.

“Vi genomför vår kommersialisering i Europa i flera faser. I de första faserna, där de tysktalande länderna, Grekland, Spanien, Italien, Irland, Nederländerna samt Norden ingår genomför vi lanseringen i egen regi med ett par undantag, medan vi räknar med att jobba med partners i vissa andra delar av Europa, exempelvis Östeuropa”, berättade den relativt nya vd:n Sofia Heigis när hon var Veckans börsprofil hos Dagens PS i början av april.

ANNONS

Senaste nytt

“Potentialen är stor”

Nu handlas aktien på helt andra nivåer än tidigare. Som lägst i samband med emissionen stod kursen i 2,62 kronor. På måndagen var stängningskursen 3,19 kronor.

ANNONS

Hon ska få “Oncos” aktie att återuppstå

“Potentialen i ett bolag som har ett godkänt läkemedel på en miljardmarknad är stor”, säger Veckans Börsprofil Sofia Heigis, vd på läkemedelsbolaget Oncopeptides som nu tar sikte på Europa med en färsk nyemission i ryggen.

“Potentialen i ett bolag som har ett godkänt läkemedel på en miljardmarknad är stor, och jag är övertygad om att vi som bolag kommer att nå vårt mål att bli lönsamma 2026 och att vår aktie kan utvecklas väl”, sa Sofia Heigis till Dagens PS tidigare i våras.

Och nu verkar hon få medhåll om potentialen av analysfirman DNB Market som återupptar sin bevakning av aktien med en riktkurs på 5,50 kronor. En uppsida på 72 procent mot måndagens stängningskurs.

Analysen får aktien att lyfta med drygt åtta procent i tisdagens inledande handel på en kurs runt 3,45 kronor.

ANNONS

Läs mer:

ANNONS

Oncopeptides rusar på börsen efter lyckad studie. Dagens PS

Utredningen mot Oncopeptides förra vd läggs ned. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS