Dagens PS

JP Morgan sticker ut hakan: "Magnificent 7 är undervärderade"

JP Morgan
JP Morgan tycker inte att de amerikanska superaktierna i Magnificent 7 ser dyra ut trots de senaste årets uppgång (Bild: Michel Euler/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 12 mars 2024Publicerad: 12 mars 2024

Det senaste årets rally i de stora amerikanska tech-bolagen har fått allt fler att fundera på om det kanske är tecken på en bubbla. Tvärtom kommer nu JP Morgan och säger.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ingen har väl undgått den så kallade “Magnifika sjuan” av amerikanska aktier som gått i täten för amerikanska och världens börser under senaste året.

Aktierna är billigare än andra

Dagens PS läsare är väl förtrogna med hur de sju bolagen numera utgör närmare 30 procent av hela amerikanska indexet S&P 500 och hur man gemensamt stod för en börsuppgång på runt 70 procent i fjol.

I spåren av att den starka börsresan fortsatt upp även i år, särskilt för AI-trendens affischnamn nummer ett Nvidia, så har det också kommit en diskussion om vi återigen upplever uppgången på en börsbubbla som när vi minst anar det kommer att spricka.

Nej, säger nu den ansedda amerikanska analysfirman JP Morgan.

JP Morgon går till och med ett steg längre och säger enligt flera medier bland annat Investing.com att de sju superaktierna som grupp är billiga:

“Vi noterar att de här aktierna som grupp inte handlas dyrare, i alla falla inte i relativa termer”, enligt JP Morgans strateg som fortsätter:

“De facto så framstår Magnificent 7-aktierna som billigare än resten av marknaden i snitt idag än de har varit de senaste fem åren”.

ANNONS

Varnar för värderingen i Europa

Analysfirman friskriver sig dock inte från att det kan komma negativa överraskningar på intäktssidan för Mag 7-aktierna rapporterar Market Insider. Men även då tror JP Morgan att superaktierna kan hålla emot bättre än andra sektorer.

Exempelvis är banken mer orolig för värderingen för den europeiska marknaden. Det gäller särskilt cykliska verkstadsaktier och bolag som påverkas av en svagare europeisk konsument.

Läs mer:

JP Morgan: tre aktier som kan bli “Europas Nivida”

Här är Europas Magnificent Seven – en svensk aktie på listan

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS