I en tweet attackerar Jeff Bezos Elon Musk för att köpet av Twitter kan ge Kina makt över det världsomspännande sociala mediet.

ANNONS

”Fick den kinesiska regeringen just lite makt över plattformen?”, skriver Jeff Bezos i tweeten, berättar CNBC, där han konstaterar att Musk har starka affärsförbindelser med Kina och att Tesla bland annat har en fabrik i Shanghai.

Bezos menar att Tesla är starkt beroende av kinesiska företag för sin batteritillverkning och att det i förlängningen kan leda till kinesiskt inflytande över Twitter.

Som Dagens PS berättat har Twitters styrelse accepterat det bud som Elon Musk lagt fram och som värderar bolaget till 44 miljarder dollar.

Twitter är i dag förbjudet i Kina, men det Musk lyckas nog ”navigera” så att att censuren upphör, enligt Bezos.

Fejden mellan Jeff Bezos och Elon Musk har pågått länge

Bezos och Musk, världens två rikaste personer, har länge varit i luven på varann. Fejden mellan de båda kan beskrivas som en följetong i pressen.

ANNONS
ANNONS

Bland annat tävlar de båda om herraväldet över rymden. Elon Musk är förutom sin roll som vd för Tesla även grundare och vd för rymdföretaget SpaceX, medan Bezos driver rymdföretaget Blue Origin.

När det gäller Twitter har fler än Bezos antytt att det inte är sunt att ge världens rikaste man så mycket kontroll över den sociala mediedebatten, men CNBC påpekar att det inte är ovanligt med miljardärer som äger medieföretag och Jeff Bezos äger själv The Washington Post, vilket han gjort i snart tio år.

Samtidigt är Twitter unikt i sitt slag där människor världen över interagerar och delar innehåll.

Det ställer extra höga krav på övervakning från tillsynsmyndigheter.

Elon Musk är just nu god för 268,2 miljarder dollar medan Jeff Bezos, tvåa på Forbes rikemanslista i realtid, har en förmögenhet på 171,9 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Elon Musk erkänner hätsk dispyt med Bill Gates [Dagens PS]

Läs mer: Elon Musk till attack mot Jeff Bezos [Dagens PS]

Läs också: Bezos stämmer Nasa för att ha gynnat Musk [Dagens PS]