Teslas och Space X vd Elon Musk går nu till verbalt angrepp på Amazongrundaren Jeff Bezos, det är en rejält syrlig salva som Musk avlossar.

ANNONS

Satellitbråket blir alltmer infekterat mellan de båda dollarmiljardärerna Elon Musk och Jeff Bezos och där Musk nu ger Bezos ett saftigt slag under bältet i striden om rymden.

”Att lämna in ansökningar om rättstvister mot Space X är faktiskt hans (Bezos) heltidsjobb”, skriver Musk på Twitter och menar att Bezos är ”exceptionellt” benägen att ägna sig åt tvister, rapporterar CNBC.

Bezos hävdar att Musk bryter mot regelverket

Enligt Amazon bryter Space X mot reglerna och Amazon har därför lämnat in en skrivelse till myndigheten FCC (Federal Communications Commission) där bolaget anser att ansökan som Space X lämnat in kring satellitsystemet Starlink ska avslås.

Space X hävdar å sin sida att Amazon ägnar sig åt att försöka förhala det hela av konkurrensskäl då Amazon är i färd med att skjuta upp över 3 000 satelliter som ska sörja för ett snabbare internet.

Rivalen Space X med Elon Musk i spetsen håller alltså på med samma sak, att sammankoppla ett internetnätverk med tusentals satelliter som ska leverera höghastighetsinternet till användarna var helst de befinner sig på jorden.

ANNONS
ANNONS

Starlinks version av det rekordsnabba internet är ännu bara en beta-version, men företaget uppges ändå ha knutit över 100 000 användare till sig i 14 länder.

Över 30 000 satelliter ligger i pipen

Potentiella kunder har gjort över en halv miljon beställningar av höghastighetsnät-tjänsten från Space X, som hittills lanserat 1 740 satelliter inom Gen2-systemet och nästa steg planeras totalt nästan 30 000 satelliter.

Amazon satellitinternet-system går under namnet Project Kuiper. Tanken är att skjuta upp 3 236 internetsatelliter i en låg omloppsbana runt jorden, och systemet konkurrerar direkt med Space X Starlink.

Läs mer på CNBC.

Dagens PS berättade den 30 juni, i samband med att Elon Musk fyllde 50, om hur det går för rymdbolaget Space X planer och visioner.

ANNONS
ANNONS

Den excentriske entreprenören pratade då på Mobile World Congress och berättade bland annat att SpaceX skjutit upp mer än 1 500 satelliter till projektet Starlink, som ska leverera bredbandsuppkoppling över hela planeten.

Starlink är i gång som ett pilotprojekt i ett dussin länder, men Elon Musk avslöjade att det kommer att vara igång i nästan hela världen redan i augusti.

”Vi tror jag är på väg att ha några hundra tusen användare, eventuellt över 500 000 användare inom 12 månader”, sade Musk då, berättade Bloomberg.