Sedan Elon Musk klev in i Twitter har Tesla tappat hisnande 433 miljarder dollar av börsvärdet (mellan 1 april och 20 maj), uppger Fortune.

ANNONS

De stora förlorarna på att den amerikanska elbilsjätten Teslas vd Elon Musk köpt in sig i Twitter och lagt bud på den sociala plattformen är Teslas ägare, konstaterar tidningen.

Förvisso är det inte bara Twitter-affären som orsakat Teslas smärtsamma ras på börsen – hotet om en recession i spåren av inflation och räntehöjningar och en rad andra orosfaktorer har också bidragit – men Twitter-budet är en stor bidragande orsak, enligt artikeln.

Sedan 1 april och 20 maj har 433 miljarder dollar gått upp i rök av Teslas börsvärde då aktien under den perioden föll med hela 39 procent, framgår det.

Det var då, i början av april, som Elon Musk avslöjade att han köpt en första andel i Twitter.

Teslas aktieägare föraktar Twitter-affären

Senare uppgav Musk att han köper den sociala medieplattformen privat för 54,20 dollar per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde på 44 miljarder dollar.

Därefter har Musk som bekant krävt att Twitter, innan köpet, bekräftar att andelen fejk- och skräpkonton inte överstiger avtalade 5 procent.

Det faktum att affären drar ut på tiden har fått investerare att spekulera i om Musk försöker pressa ner priset på Twitter, alternativt avstå affären helt.

Fortune uppger att tunga investerare öppet ventilerat sin kritik mot Musks köp av Twitter, det är ingen tvekan om att aktieägarna i Tesla föraktar affären, heter det.

Tidningen konstaterar också att de 433 miljarder dollar som försvunnit av Teslas börsvärde nästan är tio gånger så mycket som Musk erbjudit för att förvärva Twitter.

ANNONS
ANNONS

Det är dessutom, framgår det, ett av de största ras i börsvärden som någonsin skett i ett bolag.

Fortune slår tveklöst fast att ”Teslas aktieägare är de största förlorarna på Elon Musks Twitter-bud”.

Läs mer: Elon Musk under press – Twitter-affären i fara [Dagens PS]