Teslas vd Elon Musk vill att Twitter bevisar att mindre än fem procent av företagets användarkonton är falska – annars blir det ingen affär.

ANNONS

Hittills har Twitters vd Parag Agrawal enligt Elon Musk vägrat redovisa hur stor andel av den sociala medieplattformens konton är skräp och fejk.

Elon Musk påpekar att det avtal han ingått om att köpa Twitter för 44 miljarder dollar bygger på att inte mer än fem procent av Twitters konton är falska.

I fredags förra veckan meddelade Teslachefen att han pausar Twitter-affären till saken är utredd.

Med det här utspelet ökar tvivlen bland investerare att han slutför förvärvet av Twitter.

Musk: Då kan affären inte gå vidare

Om inte mikrobloggens vd visar hur stor omfattningen av falska konton är – och om mängden alltså inte understiger fem procent – kommer Musk enligt egen utsago inte att fullfölja sitt avtal om att köpa Twitter.

”Den här affären kan inte gå vidare förrän han gör det”, klargör han i en tweet på tisdagen som bland annat återges av The Wall Street Journal.

Enligt Twitterchefen Parag Agrawal stänger man av en halv miljon skräppostkonton om dagen, och låser miljontals konton.

”Låt mig först säga det uppenbara: spam skadar upplevelsen för riktiga människor på Twitter och kan därför skada vår verksamhet”, deklarerar Agrawal apropå Musks utspel.

ANNONS
ANNONS

På måndagen föll Twitters aktie med 8 procent och i förhandeln på Wall Street på tisdagen handlas aktien ner med över 2 procent.

Musk har antytt att han vill få Twitter till ett lägre pris, det rapporterar CNBC vilket Dagens PS uppmärksammade i en artikel på tisdagsmorgonen i ett annat Elon Musk-sammanhang.

Läs även: Rykte: Elon Musk vill pressa Twitter-priset [Dagens PS]