Elon Musk kan dumpa affären med Twitter. Raset i Teslaaktien och Musks andel i aktien kan få världens rikaste person att riva avtalet om ett köp. 

ANNONS

Under måndagen stod det klart att Elon Musk köper Twitter för 44 miljarder dollar, eller runt 427 miljarder kronor. 

Köpet har dock fått många att vända både Twitter och Tesla ryggen.

Raset i Tesla började dock redan 4 april när Elon Musk tillkännagav att han ökat sin andel i Twitter.

Sedan dess har elbilstillverkarens aktie fallit runt en femtedel, med 275 miljarder dollar, eller motsvarande över 2 680 miljarder kronor. Dagens PS berättade redan på onsdagen att Tesla och Musk blöder pengar.

Elon Musk kan komma att dumpa affären med Twitter

Förutom raset finns det några saker som gör att Musk har fått kalla fötter, skriver Reuters.

Tesla producerar hälften av sina fordon i Kina, och drar in en fjärdedel av sina intäkter i landet. Twitter är emellertid ingen vän till jätten – senast i raden för att ha trotsat Peking i dess hantering av innehåll relaterat till protester i Hongkong.

Att Musk driver Twitter privat kan vidare skapa stora problem. EU-kommissionären Thierry Breton uppgav i veckan att företaget måste följa upp olagligt och skadligt innehåll eller riskera att förbjudas.

ANNONS
ANNONS

Om Musk eller Twitter avstår från det nya kontraktet så inkluderar det en avgift på 1 miljard dollar, men det kanske ändå är ett billigt sätt för Teslagrundaren att slippa affären.

Musks senaste tweets kritiserar vissa företagsåtgärder – som potentiellt struntar i avtalet – vilket i sig tyder på att han kanske börjar tappa intresset. Det är ju inte första gången i så fall.

Läs även: Jeff Bezos: Elon Musk ger Kina makt över Twitter [Dagens PS]