Serieentreprenören Elon Musk har tillfälligt avbrutit Twitter-affären och nu spekuleras det om pausen är ett sätt att försöka få ner priset.

ANNONS

Enligt Financial Times går snacket bland en del investerare att Elon Musk med fredagens utspel försöker få till en lägre prislapp på Twitter.

Elon Musk har bjudit 44 miljarder dollar för den sociala medieplattformen och mikrobloggen.

Vissa investerare tänker att Tesla- och SpaceX-miljardären – som är världens rikaste person med en förmögenhet i realtid på 232,5 miljarder dollar enligt Forbes rikemanslista – nu försöker backa ur affären.

Om Musk överger planerna på att förvärva Twitter åker han på en ”bot” på 1 miljard dollar, enligt en klausul.

Då riskerar Elon Musk att få en stämning på halsen

Samtidigt kan det leda till att han stäms av Twitter och får betala en betydligt saftigare nota.

”Elon är ett ’wild card’ i sig själv men han kan också vara den mest unikt osympatiska svaranden i en kommersiell rättstvist i historien”, säger en anonym advokat till FT.

Officiellt meddelade Elon Musk på Twitter under gårdagen att han tillfälligt stoppar köpet för att inhämta mer uppgifter om hur omfattande förekomsten av skräppost och fejkkonton är på det sociala forumet.

Twitter störtdök på Musks besked i förhandeln i går på börsen på Wall Street och vid stängning hade aktien tappat 9,7 procent, berättar CNBC.

Twitter börsvärde bara fortsätter utför

Elon Musk har deklarerat att en av de viktigaste sakerna för honom som Twitterägare är att rensa forumet från falska användarkonton.

ANNONS
ANNONS

I går morse berättade Dagens PS med hänvisning till CNBC att 9 miljarder dollar  snabbt försvunnit av marknadsvärdet i Twitter sedan Elon Musk flaggade för sitt köp av det sociala mediet.

Med raset i aktien på Nasdaq-börsen i New York i går har många fler miljarder dollar än så gått upp i rök och, per automatik, marknadsvärdet för Twitter krympt ännu mer.

Mot bakgrund av denna utveckling är det lätt att förstå spekulationerna om att Teslabossen nu försöker få Twitter billigare än vad priset är i avtalet.