Nu har ännu flera anonyma konton på nätforumet Placera uppdagats som är kopplade till byggbolaget Serneke Groups vd Ola Serneke.

Dagens PS har tidigare skrivit om hur Ola Serneke anonymt har skrivit över 200 inlägg på aktiespararforumet Placera.

I flera inlägg ställde sig Ola Serneke sig positiv till Serneke Groups aktiekurs, vilket ledde till att Aktiespararna krävde hans avgång som vd.

Nu framkommer det att flera andra konton på Placera har lämnat samma IP-signatur som Ola Sernekes konto.

Även dessa anonyma konton har vid upprepade haussat Serneke Group, rapporterar Di med hänvisning till GP.

Samma IP-signatur

Vid en genomgång av inlägg i Placera har GP funnit åtminstone två andra användare som har skrivit inlägg med samma IP-signatur.

31 av dessa inlägg handlar om Serneke Group. Exempelvis säger sig en användarna tro att aktiekursen ska flerfaldigas under 2021.

Aktiespararna vill nu att bolagets styrelse utökar utredningen av Ola Sernekes inlägg till att även innefatta de nya kontona.

”Det är anmärkningsvärt. Det gör att man ställer sig frågan om detta kanske inte varit en isolerad händelse, och om det visar sig vara systematiskt vore det ju väldigt allvarligt”, säger Sverre Linton, Aktiespararnas chefsjurist till GP.

ANNONS
ANNONS

Ola Serneke uppges att avböja att kommentera uppgifterna från GP.

Serneke Group styrelseordförande Jan Johansson säger till tidningen att han inte fått information om att det finns fler konton kopplade till bolagets ledning.

Läs mer: Trots avgångskraven – Ola Serneke sitter kvar [Dagens PS] >>