Efter att det framkom att Ola Serneke, vd för Serneke Group, har skrivit över 200 inlägg om det egna företaget på ett nätforum har det framförts krav på hans avgång.

ANNONS

Dagens PS har tidigare skrivit om hur Ola Serneke har skrivit anonyma inlägg på aktieforumet Placera där han haussar Serneke Groups aktie.

Kritiken mot inläggen har kommit från flera kanter och nu har Aktiespararna krävt Sernekes avgång.

Det ser dock ut som att Ola Serneke för tillfället sitter säkert på sin stol som vd för Serneke Group,  som han även är huvudägare i.

”En styrelse har alltid förtroende för vd tills att något annat meddelas”, säger Jan Johansson, styrelseordförande för Serneke Group, i en intervju med Di.

Olämpligt agerande

I nuläget har styrelsen påbörjat en utredning av inläggen på Placera som Ola Serneke skrev under pseudonymen ”Pellucidum”.

”Styrelsen måste säkerställa att det inte har gått ut någon information som är otillåten eller brutit mot några regler. I dag känner vi inte till något sådant”, säger Jan Johansson som avböjer att kommentera avgångskraven.

Sverre Linton, chefsjurist på Aktiespararna, lyfter dock fram det olämpliga i att en börs-vd att anonymt försöka haussa bolagets egen aktiekurs.

”Detta betyder att han måste avgå, och om han inte gör det självmant bör styrelsen ordna det”, säger han.

Entusiastisk i överkant

Ola Serneke kommenterade uppgifterna i ett pressmeddelande tidigare under fredagen – där valde han att lyfta fram inläggen som indikativt för hans passion för bolagets verksamhet.

ANNONS
ANNONS

”Alla som känner mig vet att jag brinner för mitt bolag, att det engagerar mig dygnets alla timmar och att jag är väldigt mån om att vårt företag och alla våra anställda behandlas rättvist i alla situationer”, skriver Ola Serneke i pressmeddelandet och fortsätter:

”Detta är också anledningen till att jag deltagit i diskussioner i nämnda forum.”

Läs mer: VD haussade anonymt egen aktie på nätforum [Dagens PS] >>