Enligt Teslas och SpaceX vd Elon Musk – världens rikaste person – är USA antagligen i en recession som han spår blir långvarig, möjligen 12-18 månader.

ANNONS

Att Elon Musk nu talar om att USA förmodligen befinner sig i en recession – som han tror blir relativt långvarig – är ett antagande som går stick i stäv med de bedömningar som de flesta ekonomer gör.

Men Elon Musk har sin egen hypotes och varnar enligt Fortune – som berättar om detta – företag för att stirra sig blinda på kostnader och kassaflöden.

Enligt serieentreprenören Elon Musk, världens rikaste person med en förmögenhet i realtid på 221,5 miljarder dollar enligt Forbes, kommer det bli en blommande högkonjunktur igen när recessionen är förbi.

”Det blir nog tufft, jag vet inte, ett år, kanske 12-18 månader”, spår Musk.

Fortune konstaterar att risken för en djup nedgång i den amerikanska ekonomin – en recession – ökat i takt med centralbanken Federal Reserves åtstramningar i form av räntehöjningar för att tämja inflationen.

Oddsen inte höga för en recession enligt ekonomer

Men risken för en recession är förhållandevis låg, enligt experter. Endast 30 procent av ekonomerna tror det, enligt Bloombergs senaste månadsundersökning.

Elon Musk kommenterade den amerikanska ekonomin och gjorde sitt utspel om recessionen i samband med en videokonferens om teknik.

Han talade också om de enorma stimulanser som kännetecknat USA:s ekonomi en längre tid som en effekt av pandemin, det leder enligt Musk till en ”felallokering av kapital” där det ”börjar regna pengar på dårar”.

ANNONS
ANNONS

Elon Musk är i färd med att köpa den sociala medieplattformen Twitter men har pausat förvärvet för att utreda omfattningen av skräp- och fejkkonton.

Bland andra CNBC uppger nu att Musk nu också antyder att han vill få ner sitt avtalade pris på Twitter, vilket under måndagen fick aktien att falla med ytterligare 8 procent på New York-börsen.

Redan under helgen som gick surrade rykten om att Musk försöker pressa Twitter-priset.