Dagens PS

Danske Bank under press efter klantiga missen

Danske Bank
Svensk ekonomi genomgår ett snabbt stålbad, men det blir en tung och kämpig konjunkturnedgång, enligt Danske Bank. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 02 sep. 2020Publicerad: 02 sep. 2020

Danska finansinspektionen, Finanstilsynet, har inlett en utredning mot Danske Bank efter avslöjandet att banken tagit för mycket betalt från kunder i flera år på grund av problem med it-systemet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Finanstilsynet har gett banken fram till den 10 september att besvara ett antal frågor relaterat till fallet, inklusive när felet upptäcktes.

Dagens PS berättade om skandalen i måndags, länken till artikeln hittar du här.

Danske Bank har sagt att cirka 15 000 kunder har blivit drabbade. För vissa av kunderna ska detta gå flera årtionden tillbaka. Banken granskar nu runt 100 000 konton för att reparera skadorna. Drabbade kunder kommer att bli kompenserade.

I samband med upptäckten har danskarna surnat till kring Danske Bank. En undersökning gjord åt affärstidningen Børsen visar att 55 procent av danskarna sagt att de aldrig vill vara kunder hos banken. Detta är en ökning från 35 procent under finanskrisåret 2008.

Danske Bank är sedan tidigare också involverade i en stor penningtvättsskandal i Baltikum.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS