Wall Street vänder en nervös vecka till plus när fredagens handel avslutas. En dag som börjar skakigt i bankkrisens spår avslutas med gröna siffror i New York.

ANNONS

Handeln på Wall Street färgades på fredagen till att börja med av rädsla för att bankkrisen skulle spilla över på Deutsche Bank skriver CNBC.

Storbankerna tappar

Det är de stora finansiella institutionerna som tappar mark, och banksektorn i USA räddas av att de regionala bankerna stärks, enligt Wall Street Journal.

I slutet av dagen hade marknaden återhämtat sig, och börsen i New York stängde veckan på plus.

Uppåt på Wall Street

Dow Jones Industrial Average stängde på 0,41 procent plus. S&P 500 är plus 0,56 procent, och tekniktunga Nasdaq steg 0,3 procent för dagen.

Sett till hela veckan har Dow Jones gått plus 0,4 procent, S&P 500 1,4 procent och Nasdaq 1,6 procent.

ANNONS
ANNONS

Activision rusar

Deutsche Bank hämtade sig efter ett fall på 7 procent, och när handeln avslutas på fredagen har aktien tappat 3,11 procent enligt CNBC.

Activision Blizzards aktier rusade efter positiva besked från brittiska myndigheter, något Dagens PS tidigare rapporterat om.

När handeln på Wall Street avslutas på fredagen ligger aktien plus 5,9 procent.

Investerar i guld

Investerarna väljer i bankkrisens spår att köpa guld, och guldpriset steg under veckan till över 2 000 dollar (21 313,44 kronor) per ounce för första gången sedan i mars förra året.

När detta skrivs på lördagen klockan 12.20 kostar guldet 1 978,75 dollar (21 086,98 kronor) per ounce.

Slut på räntehöjningar?

Enligt Christopher Wood, global chef för aktiestrategi på Jeffries, tyder det ökande guldpriset på att det finns en tro på att Feds hökaktiga penningpolitik går mot sitt slut, och att räntenivån inte kommer att höjas vid nästa möte i maj.

ANNONS
ANNONS

”Orsaken till den övertygelsen är antagandet att kreditvillkoren stramas upp i spåren av den senaste bankkrisen”, säger han enligt WSJ.

Läs även: Guldpriset rusar – folk säljer gamla avlagda smycken [Dagens PS]

Läs även: Lindsey Lohan inblandad i kryptoskandal [Dagens PS]