Activision Blizzard rusar på börsen efter att brittiska myndigheter ändrar åsikt om Microsofts köp av speljätten. Nu tror man inte längre att köpet drabbar konsumenterna.

ANNONS

Activision Blizzard aktie tar ett skutt på fredagen efter att brittiska CMA:s (Competition and Markets Authority) oro för Microsofts köp av datorspelsföretaget minskar.

Drabbar konsumenterna

Dagens PS har tidigare rapporterat om det provisoriska beslutet från CMA, där myndigheten (som motsvarar svenska Konkurrensverket) uttryckte att man var bekymrad över att affären skulle ge högre priser och mindre valmöjligheter för konsumenterna, och minska innovationen.

Tagit in åsikter från branschen

Nu säger alltså den brittiska myndigheten att man inte längre tror att affären innebär en ”väsentlig minskning av konkurrensen” på konsolspelsmarknaden, uppger CNBC på fredagen.

CMA har sedan det provisoriska beslutet tagit emot ”en betydlig mängd” åsikter från olika marknadsaktörer angående Microsofts köp av Activision Blizzard.

”Uppväger eventuella vinster”

Den informationen gör att myndigheten ändrat åsikt, enligt CNBC.

Microsoft är ett steg närmare att avsluta köpet av Activision Blizzard. Foto: TT
Eventuella vinster av att ta bort Call of Duty från Playstation skulle inte uppvägas av priset. Foto: TT

”När vi vägt in ytterligare bevis har vi nu provisoriskt kommit till slutsatsen att fusionen inte kommer att leda till någon väsentlig minskning av konkurrensen av konsolspelsservicen eftersom priset för Microsoft att undanhålla Call of Duty från Playstation skulle uppväga eventuella vinster av en sådan handling”, säger Martin Coleman, ordförande för panelen av experter som genomför CMA-utredningen i ett uttalande.

Activision rusar på börsen

”Vår provisoriska inställning att affären väcker oro angående molnspelsmarknaden påverkas inte av dagens uttalande”, fortsätter han. ”Vår utredning fortsätter och ska vara avslutad före slutet av april.”

Activision Blizzards aktie har när detta skrivs på fredagen klockan 15.30 stigit med 5,97 procent på New York-börsen.

ANNONS
ANNONS

Microsofts aktie följer däremot med i börsnedgången, och ligger på minus 0,085 procent vid samma tid.

Läs även: Microsoft vinner spelartvist om Activision Blizzard [Dagens PS]

Läs även: Tillsynsmyndighet vill stoppa Microsofts köp av Activision [Dagens PS]