Fyra högt rankade fondförvaltare som enligt Di ”utklassat index” pekar ut fem guldkorn till aktier som de tror kan utklassa börsen.

ANNONS

I år är Stockholmsbörsens OMXSPI-index upp 28 procent, men det finns fortfarande guldkorn på marknaden, enligt fyra toppförvaltare för småbolagsfonder som tidningen har talat med och som nu alltså guidar aktiesparare till fem aktier som de tror kan mosa börsen.

Detta oberoende av farhågor om stigande inflation och spriden av deltavarianten av coronaviruset.

Max Frydén och Joel Backesten på Danske Bank ger sina aktietips till fastighetsbolaget NP3 och plastkoncernen Nolato, och trots andra experters varningar om historiskt höga premier mot substansvärdet rekommenderar duon alltså ett fastighetsbolag – med hänvisning till kassaflödet i stället för att ha fokus på substansvärdet.

”Där sticker NP3 ut som väldigt billigt”, säger Joel Backesten till Dagens Industri.

Carl Sundblad på Cliens ger placerarna rådet att tanka BHG (tidigare Bygghemma) och Sectra, det sistnämnda bolaget skrev Dagens PS om i går, onsdag, med hänvisning till Di som i en analys rekommenderade Sectra-investerare att åtminstone ta hem delar av vinsten med tanke på bolagets just nu höga värdering, aktien har gått urstarkt på börsen under lång tid och rusade på nytt i samband med senaste resultatrapporten.

Jon Hyltner på Enter Fonder tror även han på BHG, men rekommenderar även köp i Revolution Race.

Det ska sägas att BHG hittills i år rasat drygt 15 procent på börsen, framhåller Di.

”Aktien kommer att repa sig när marknaden ser bortom de här kvartalen med lägre tillväxt och fokuserar på den strukturella tillväxtresan”, säger Carl Sundblad på Cliens till tidningen, som berättar att toppförvaltarna har samtliga aktier som de tipsar om i sina fonder.

Proffsen avfärdar inte orosmolnen helt som finns på börshimlen, men tror att aktiemarknaden ändå har mer att leverera trots årets tjurrusning.

ANNONS
ANNONS

”Då tror vi att värderingen kommer att studsa upp ordentligt”, säger exempelvis Max Frydén på Danske Bank om ett av sina skållheta aktietips.

Apropå småbolagsfonder skrev Dagens PS nyligen, med hänvisning till Placera, om att småbolagsfonder krossar storbolag över tid.

Läs även: Börsguru: ”Strunta i vad experterna kraxar om” [Dagens PS]