Det är en aktie som fått ”fnatt”, skriver Di med utgångspunkt från den enorma kursresan – det är dags att ta hem åtminstone delar av vinsten.

ANNONS

Det anser Di alltså i en analys om medicinteknik- och cybersäkerhetsbolaget Sectra vars P/e-tal nu uppges vara tresiffrigt.

Tidningen kan inte hitta något fel hos bolaget, som förra veckan släppte en rapport som skickade i väg aktien än en gång upp mot nya höjder på börsen, kursen steg 14 procent på rapportsläppet.

”Därmed sprängdes 1.000-kronorsvallen. Om Sectra fortsätter på denna kurs är bolagets börsvärde snart 40 miljarder kronor”, skriver Di i analysen.

Gräver guld i USA

I artikeln säger man också, lite halvt på skoj, att det är en aktie som fått ”fnatt”, och då i första hand sett till den extrema värderingen, och att det därför är dags att ta bärga delar av vinsten.

Där till baseras ”analytikerkonsensus” endast på två analytikers estimat.

Anledningen till det, tror Di, är att Sectra gör få förvärv och därför inte attraherar investmentbanker.

Men slutsatsen är att det är svårt att hitta några defekter hos bolaget, tvärtom väntas Sectra fortsätta ”gräva guld i USA” och under det gångna kvartalet växte den amerikanska marknaden med nästan 87 procent, framgår det.

Sectra fick en köprekommendation i Di i början av juni, men nu kan det vara dags att minska innehavet, heter det, och ta hem hem delar av vinsten utifrån den höga värderingen, då ”börsen betalar så här bra”.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Börsguru: ”Strunta i vad experterna kraxar om” [Dagens PS]

Läs mer: Di: Revanschläge för bankaktie – köp den! [Dagens PS]

Läs också: Det händer på börsen idag 8 september [Dagens PS]